Appen Pollenkoll – En hjälp till dig som har pollenallergi

Nu kan du enkelt få din skräddarsydda pollenprognos i mobilen. Ladda ner appen, välj dina favoritplatser och vilka pollenslag du vill följa. Du kan även välja att aktivera pushnotiser för pollenvarningar eller skäddarsy din hemskärm med lämpliga widgets. Appen visar dig även historiska data (pollenhalter) för både årets men även tidigare pollensäsonger. 

I appen finns det även information om pollenallergi, behandlingar och var du kan söka hjälp.

Genom vår ”crowd sourcing-funktion” kan du dessutom få realtidsinfo om hur andra med pollenallergi mår i ett specifikt område och du kan själv välja att dela information.

Appen är även anpassad för Apple Watch.
Klicka på ikonen nedan för att ladda ner appen:

NYHET! Få tips och råd för din allergi!

Nu finns en dagboksfunktion i appen. I dagboksfunktionen kan du logga ditt mående och eventuell medicinering och jämföra med pollenprognosen. De pollenslag som du valt att följa är de som visas i ditt dagbokresultat. Om du vill ändra vilka pollenslag du följer görs det i appens inställningar. Efter du loggat dina symtom och eventuell medicinering får du tips och råd för din allergi och kan följa ditt mående över tid.

Du kan välja att exportera en sammanfattning av din dagbok till din mail som du t.ex. kan visa din läkare för att tillsammans diskutera vilka åtgärder som behöver tas för att lindra dina allergisymtom

Hur kan man anpassa appen?

Det finns flera funktioner i appen som underlättar för dig som allergiker. För att appen ska fungera så bra som möjligt för dig rekommenderar vi att du ställer in vilka pollenslag du vill följa, favoritmarkerar din ort och aktiverar push-notiser. 

 

Favoritmarkera din ort

När du ställt in vilka pollenslag du är allergisk mot kommer du i fortsättningen att kunna se pollenhalten i ditt område när du klickar på din ort. Finns din ort inte med i listan väljer du den ort som ligger närmast.

Ställ in de pollenslag du vill ha koll på

Det är enkelt att ställa in de pollenslag du är allergisk mot under ”Inställningar” i appen. Endast de pollenslag du väljer kommer att visas i prognosen.

Push-notiser för pollenvarningar

Vill du ha push-notiser för pollenvarningar aktiverar du det i appen. Genom att tacka ja till push-notiser får du meddelanden och information som hjälper dig i din pollenallergi.

Till alla Sveriges pollenallergiker – i appen Pollenkoll kan ni tipsa varandra om pollenläget i realtid!

Hur upplevs pollennivåerna där du befinner dig just nu? Användare av Pollenkoll-appen kan hålla varandra kontinuerligt uppdaterade kring upplevda pollenhalter runt om i landet.

I Sverige finns det 20 mätstationer som mäter pollenprognoser. De ligger spritt över landet och många allergiker saknar en mätstation nära sig. Beroende på hur långt man befinner sig från en mätstation, desto osäkrare blir pollendata. Väder och vind har också stor betydelse. Pollenkoll uppmuntrar därför pollenallergiker att hjälpa varandra. Tala om hur du mår i din pollenallergi just nu och ta hjälp av andra för att se hur andra nära dig mår idag. På så sätt får du en uppskattning på hur stora pollenbesvär det är i ditt område eller dit du ska åka. Symtomkartan visas både som tårtdiagram och karta i en så kallad ”heat map” och innehållet uppdateras kontinuerligt över dygnet i takt med dem som ansluter.

 

Omdömen från användare av appen

”Har nog aldrig haft en så bra app som denna. Här kan du se och ta reda på vilken sorts allergi du har och även vem du ska kontakta för att få mer info”

”Jag kan inte börja dagen utan att kolla upp dagens pollennivåer. Bästa hjälpen”

”Mycket bra sida då man kan anpassa medicineringen efter prognosen”

”Bästa appen på jorden”

”Värdefull app med mycket info som hjälper mig som pollenallergiker”

”Fantastiskt med all bra information samlat på ett och samma ställe! För någon som är allergisk mot både björk och gräs är denna app ett måste.”