allergipricktest_pollenkoll

 

 

allergipricktest2_pollenkoll

Välkommen till öppet hus med allergipricktest hos Liby & Rönndahl Läkarmottagning.

Den 28 sep kl 8.30-15 bjuder Liby & Rönndahl läkarmottagning in dig mellan 18-50 år till öppet hus med allergipricktest, information om behandlingar och lite fika. Du är också välkommen med ditt barn (från 12 år). Boka din plats idag – föranmälan krävs!

Många går igenom sommarhalvåret med kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker. Jobb, skola – och värst av allt – sommarledigheten blir lidande. Andra går igenom större delen av året med förkylningsliknande symtom, något som kan orsakas av kvalsterallergi. För dig som inte får tillräcklig lindring av din vanliga allergimedicin finns det andra alternativ.

Allergipricktest – Så går det till
Under ett allergipricktest testas allergiska reaktioner i huden genom att en lösning innehållande det allergiframkallande ämnet droppas på underarmen. En sköterska prickar sedan ytligt huden där droppen placerats för att lösningen ska gå in i huden. Undersökningen gör inte ont och efter 15 minuter kan man läsa av resultatet. Om du är allergisk uppstår en rodnad och liten svullnad, ungefär som ett myggbett, där droppen av det ämne du är allergisk mot suttit. Visar pricktestet positivt för allergi kommer din läkare/sköterska att diskutera möjliga behandlingsalternativ med dig.

Inför ett allergipricktest är det viktigt att göra uppehåll med eventuella allergitabletter minst fem dagar före testningen.

Anmälan
Att genomföra ett allergipricktest tar bara några minuter och resultatet går att läsa av efter 15 minuter.

För att kunna planera dagen på bästa sätt vill vi gärna att du föranmäler dig. Anmäler dig gör du genom att ringa oss på 031-761 76 36, telefontid: mån-fre 8.15-10 samt mån-ons 13-14.30. alternativt kan du anmäla ditt intresse via mail info@liby-ronndahl.se, så kommer vår sjuksköterska att ringa upp dig.

Om kliniken
Liby & Rönndhal är en läkarmottagning för barn och vuxna. Vi är specialister i allmänmedicin och jobbar bland annat med utredning av astma/allergi, som tex lungfunktionstest och allergipricktest.

Adress:
Kungsgatan 32
411 19 Göteborg

Hemsida:
https://liby-ronndahl.se/

Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic och pollenkoll.se