allergipricktest_pollenkoll

 

 

allergipricktest2_pollenkoll

Välkommen till öppet hus med allergipricktest och/eller astmakontrolltest och spirometri hos Göteborgs Läkarpraktik

Den 16 maj kl 9-15 bjuder Göteborgs Läkarpraktik in dig mellan 18-50 år till öppet hus med allergipricktest och/eller astmakontrolltest och spirometri, information om behandlingar och lite fika. Du är också välkommen med ditt barn (från 7 år). Boka din plats idag – föranmälan krävs!

  • Besväras du av kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker under sommarhalvåret eller året om?
  •  Är du ickerökare och får lätt andnöd vid ansträngning?
  •  Hostar du ofta?
  •  Vaknar du på natten av besvär från luftvägarna?

Jobbiga symtom gör att många väljer bort roliga aktiviteter eller har svårt att orka med vardagen. Du kan göra något åt det!

Allergipricktest – Så går det till
Under ett allergipricktest testas allergiska reaktioner i huden genom att en lösning innehållande det allergiframkallande ämnet droppas på underarmen. En sköterska prickar sedan ytligt huden där droppen placerats för att lösningen ska gå in i huden. Undersökningen gör inte ont och efter 15 minuter kan man läsa av resultatet. Om du är allergisk uppstår en rodnad och liten svullnad, ungefär som ett myggbett, där droppen av det ämne du är allergisk mot suttit. Visar pricktestet positivt för allergi kommer din läkare/sköterska att diskutera möjliga behandlingsalternativ med dig.

Inför ett allergipricktest är det viktigt att göra uppehåll med eventuella allergitabletter minst 3 dagar före testningen.

Anmälan
Att genomföra ett allergipricktest tar bara några minuter och resultatet går att läsa av efter 15 minuter.

För att kunna planera dagen på bästa sätt vill vi gärna att du föranmäler dig. Anmäler dig gör du genom att ringa oss på 031-788 08 78 alt. 070 330 04 97

Om kliniken
Göteborgs Läkarpraktik är en läkarmottagning för barn och vuxna. Vi är specialister i allmänmedicin och jobbar bland annat med utredning av astma/allergi, som tex lungfunktionstest och allergipricktest.

Adress:
Fabriksgatan 10, vån 5
412 50 Göteborg

Hemsida:
www.goteborgslakarpraktik.se

Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic, GSK och pollenkoll.se