allergipricktest_pollenkoll

 

 

allergipricktest2_pollenkoll

Besväras ditt barn av allergi (pollen, kvalster eller pälsdjur)? Välkommen till öppet hus med allergipricktest hos Eszter Fabian Barnmedicin

 

Den 24/10 och 28/11  kl 9-15 bjuder Eszter Fabian Barnmedicin in till öppet hus med allergipricktest, information om behandlingar och lite fika. Barn i åldern 5-20 år är välkomna i sällskap av förälder. Boka plats idag – föranmälan krävs!

Många går igenom sommarhalvåret med kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker. Skolan – och kanske värst av allt – sommarlovet blir lidande. Andra går igenom större delen av året med förkylningsliknande symptom, något som kan orsakas av kvalster eller pälsdjursallergi. Om ditt barn inte får tillräcklig lindring av sin vanliga allergimedicin kan det finnas andra alternativ.

Allergipricktest – Så går det till
Under ett allergipricktest testas allergiska reaktioner i huden genom att en lösning innehållande det allergiframkallande ämnet droppas på underarmen. En sköterska prickar sedan ytligt huden där droppen placerats för att lösningen ska gå in i huden. Undersökningen gör inte ont och efter 15 minuter kan man läsa av resultatet. Om du är allergisk uppstår en rodnad och liten svullnad, ungefär som ett myggbett, där droppen av det ämne du är allergisk mot suttit. Visar pricktestet positivt för allergi kommer din läkare/sköterska att diskutera möjliga behandlingsalternativ med dig.

Inför ett allergipricktest är det viktigt att göra uppehåll med eventuella allergitabletter minst 3 dagar före testningen.

Anmälan
Att genomföra ett allergipricktest tar bara några minuter och resultatet går att läsa av efter 15 minuter.

För att kunna planera dagen på bästa sätt vill vi gärna att du föranmäler dig och ditt barn. Anmälan gör du som förälder genom att ringa oss på 031-16 25 40 (tel.tid mån-ons och fre kl 8-8:30 samt kl 13-13:30) eller genom att besöka www.eszterfabian.se

Om kliniken
Eszter Fabian Barnmedicin är en läkarmottagning för barn och ungdomar upp till 20 år. De utreder och behandlar barn och ungdomar inom bl a astma och allergi som t ex allergipricktest och spirometri (lungfunktionstest).

Adress:
Södra Vägen 27
411 35 Göteborg

Hemsida:
https://www.eszterfabian.se

Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic och pollenkoll.se