Behandlingar för dig med gräspollenallergi

Det finns många olika behandlingar för dig med gräspollenallergi. Här kan du läsa om vilka olika behandlingsalternativ som finns tillgängliga. Andningsbesvär, hudirritationer samt kliande och rinnande ögon och näsa är vanliga symtom för pollenallergiker. Idag finns tre principer för behandling – undvikande av ämnen du inte tål, symtomatiska läkemedel och allergivaccination. Du kan även läsa mer i våra ”Frågor och svar”.

Vilken behandling är bäst för dig?

Vilken behandling som passar dig bäst beror på flera olika faktorer såsom symtomens typ, ditt allmäntillstånd, olika biverkningar samt vilken typ av behandling du själv önskar. Kontakta din läkare för att diskutera vilken behandling som kan passa dig.

Är din nuvarande behandling tillräcklig? Testa dig.
Använder du allergimediciner under pollensäsongen, men känner ändå av dina symtom – dra i reglaget på skalan nedan för att se om du kan göra något mer för att optimera din behandling.

Resultat

Sms-påminnelse – gå till läkaren
För dig som har svår pollenallergi och inte är nöjd med din nuvarande behandling kan allergivaccination vara ett alternativ. Eftersom behandlingen ofta inleds redan under vinterhalvåret så påminner vi dig när det är dags att prata med din läkare.

 

Sms:a pollenkoll dr till 0769 43 25 89 så får du ett sms när det är hög tid för utvärdering av din behandling och eventuell uppstart med allergivaccination.